Divas saldēdiena receptes, kur var ļaut vaļu fantāzijai, izmantojot gan svaigas, gan arī saldētas ogas.
Zemeņu zupa ar balzametiķi
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 500 g cukura
- 3 ēdamkarotes balzametiķa
- 2,5 glāzes bezpiedevu jogurta
- 1 tējkarote svaigi spiestas apelsīnu sulas
- rīvēta apelsīna un citrona miziņa
Zemenes pārgriež uz pusēm, pārber ar cukuru, uzlej balzametiķi un ļauj pāris stundu atsuloties.
Radušos sīrupu nolej, sajauc ar jogurtu un apelsīnu sulu.
Zemenēm pieliek rīvēta apelsīna un citrona miziņas un sablendē, pēc tam sajauc ar sīrupa maisījumu. Atdzesē ledusskapī.
Upeņu un brūkleņu zupa
Sastāvdaļas
- 500 g upeņu
- 2–3 ēdamkarotes brūkleņu ievārījuma
- plūmju sula – tik daudz, cik biezu zupu vēlas
- vaniļas saldējums
- piparmētras lapiņas
Pagatavošana
Upenes sablendē ar brūkleņu ievārījumu un plūmju sulu. Iztecina caur sietu. Atdzesē ledusskapī. Pasniedz ar saldējumu un dekorē ar piparmētras lapiņām.
Upeņu vietā var izmantot zemenes vai mellenes.