ideja pikantai uzkodai, kur kopā saspēlējas bumbiera saldums un pikanta biezpiena garšas.
Sastāvdaļas
- 100 g bumbieru
- 50 g biezpiena
- citrona sula
- salātu lapas
Mērcei:
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 tējkarote tomātu pastas
- pustējkarote etiķa
- naža gals sinepju
- 1/4 vārītas olas
- malti melnie pipari
- sāls
- pētersīļi
Pagatavošana
Bumbierus pārgriež gareniski uz pusēm, izgriež sēklotni un pārslaka ar citrona sulu. Bumbieros pilda iepriekš saberztu biezpienu. Šķīvi izklāj ar salātu lapām un kārto uz tām bumbieru pusītes.
Mērcei visus produktus, izņemot olu un zaļumus, rūpīgi samaisa. Tad pārkaisa kapātu olu un zaļumus.
Mērci pārlej bumbieriem un pasniedz.