Garšīgās un veselīgās ķirbju biezsulas recepti ieteica Genovefa Svjatoha no Līvbērzes. Sastāvdaļu daudzums pieskaņots 8 litru katlam.
Reklāma
Sastāvdaļas 8 l katlam
- Ķirbis
- 3 l ūdens
- 4–5 apelsīni
- 500–600 g cukura
- 3 strīķētas ēdamkarotes citronskābes
Pagatavošana
- Nomizotu un no sēklām iztīrītu ķirbi sagriež šķēlēs vai palielos gabalos. Blīvi saliek katlā un pārlej ar ūdeni. Katlu liek vārīties uz straujas uguns.
- Apelsīnus aplej ar verdošu ūdeni un nosusina. Visiem apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu.
- Kad ūdens ķirbju katlā uzvārījies, pieber cukuru, citronskābi, pievieno apelsīna miziņas un sulu. Turpina vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes.
- Ar rokas blenderi ķirbi sablendē un iegūst biezsulu.
- Ķirbju biezsulu lej sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.
- Uzglabā vēsā, tumšā vietā.