Selerijas saknē ir C un K vitamīns, B grupas vitamīni (B1, B2, B6, folāti), arī minerālvielas: kālijs, magnijs un kalcijs. Selerija ir bagāta ar šķiedrvielām un antioksidantiem, kas veicina gremošanu un atbalsta sirds-asinsvadu veselību.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 selerijas saknes
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 200 ml buljona
  • bezpiedevu jogurts
  • sāls, melnie pipari
  • koriandrs
  • rīvēts ingvers

Pagatavošana

Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli. Se­leriju nomizo un sagriež kubiņos, liek verdošā ūdenī un uzvāra. Samazina karstumu un vāra aptuveni 20 minū­tes, līdz selerija mīksta. Pēc tam izkāš caur sietu, ļauj ūdenim notecēt un se­leriju pārliek lielā bļodā. 

Katlā izkau­sē sviestu un apcep sasmalcinātus ķip­lokus. Pievieno vārīto seleriju, samai­sa un viegli sablendē. Katlu noceļ no plīts, pielej buljonu, pieliek garšvie­las. Pēc garšas pievieno bezpiedevu jo­gurtu. Ja biezeni vēlas skābāku, pievie­no vairāk jogurta. Pēc tam visu vēlreiz sablendē.

Selerija.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem