Burkāni lieliski iederas arī desertos. Tie piešķir sulīgumu un dabisku saldumu, padarot īpaši gardus. Cepam kēksiņus!

Reklāma
  • 150 g kviešu miltu
  • 150 g rīvētu burkānu
  • 120 g cukura (var izmantot brūno)
  • 2 olas
  • 100 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote sodas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • sauja riekstu vai rozīņu

Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pielej eļļu un samaisa. Pieber rīvētos burkānus. Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli, tad pakāpeniski iecilā burkānu masā. Pēc vēlēšanās pievieno riekstus vai rozīnes.

Mīklu pilda kēksiņu formiņās un cep 180 grādos 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un, iedurot kociņu, tas ir sauss.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu