Cepot piparkūkas, gatavojot īpašu kūku, saiņojot dāvanas, dekorējot māju, radām svētku gaisotni un aromātu visā mājā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 480 g kviešu miltu
  • 150 g cukura
  • 140 g medus
  • 125 g sviesta
  • 100 ml piena
  • pusēdamkarote sodas
  • 20 g piparkūku garšvielu maisī­juma
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Miltus izsijā kopā ar sodu. Nelielā katlā sajauc un pakarsē pienu, cukuru un medu. Nedaudz padzesē, tad šķid­rumā iejauc sviestu, sāli un garšvielas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Samaisa ar miltu un sodas maisījumu. 

Ievieto ledusskapī uz vienu divām diennaktīm.

Mīklu izveltnē, cik vien plānu iespē­jams. Lai būtu vieglāk to izdarīt, ņem palielu mīklas gabalu. Ar piparkūku formiņām no mīklas izspiež cepumi­ņus sev tīkamā veidolā. Piparkūkas kārto uz plāts un cep cepeškrāsnī 170 oC aptuveni 8 minūtes, līdz kļuvu­šas zeltainas.

Piparkūkas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem