Aukstās zupas itāļu versija, kur liekam lietā svaigus dārzeņus. Gardi un diētiski vasaras sezonas sākumam
Sastāvdaļas
4 porcijas
- 1 kg tomātu
- 2 paprikas
- 1 garais gurķis
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 500 ml tomātu sulas
- 1 citrona sula
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
- daži pilieni tabasko mērces
- lociņi
- baziliks
- pētersīļi
- malti melnie pipari
- sāls, cukurs
Pagatavošana
Tomātus noblanšē un novelk miziņu. Gurķi nomizo. Tomātus, gurķi un papriku sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas sasmalcina. Sagrieztajiem dārzeņiem pielej tomātu sulu un samaisa.
Pielej baltvīna etiķi, citrona sulu, tabasko mērci, pieber sasmalcinātus zaļumus, sāli, cukuru un piparus pēc garšas, samaisa. Nobeigumā zupai pievieno olīveļļu un iemaisa. Ievieto ledusskapī. Pasniedz atdzesētu, pārkaisītu ar lociņiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem