“Mūsu mammīte prata uzburt skaistus svētkus, tagad ar māsu esam pārņēmušas šo tradīciju. Svētki jāsvin!" teic ģimenes uzņēmuma "Māsu gardumi" līdzīpašniece Nelda Linkēviča.

"Esam īsta latviešu ģimene, kopā svinam gan Latvijas dzimšanas dienu, gan Ziemassvētkus. Mums šķiet svarīgi pulcēties īpašos godos un dalīties visā,” uzsver  Nelda. Kopīgi arī tiek gādāti ēdieni svētku maltītei. Ziemassvētkos parasti top pīles cepetis, neiztrūkstoši ir vistas gaļas pīrādziņi, dažādi salāti un saldie našķi.

Neldas Linkēvičas ieteiktie ēdieni

Laša salāti ar sparģeļiem un kartupeļiem

Laša salāti ar sparģeļiem un kartupeļiem.
  • 250 g svaiga laša filejas
  • 200 g nelielu kartupeļu
  • 300 g salātu maisījuma
  • 100 g sparģeļu
  • 200 g ķirštomātu
  • 50 ml bazilika pesto
  • Santa Maria laima pipari
  • rozmarīns
  • sāls
  • sviests cepšanai

Kartupeļus veselus vāra, līdz tie pusgatavi. Nokāš, pārgriež gareniski uz pusēm, liek ar sviestu ietaukotā pannā, uzbārsta rozmarīnu un cep cepeškrāsnī, līdz kļūst zeltaini.

Lasi ierīvē ar bazilika pesto, laima pipariem un sāli. 

Cep cepeškrāsnī 180 grādos 8 minūtes. Atdzesē. Sparģeļus noblanšē, noskalo aukstā ūdenī un tad apcep sviestā.

Salātu sastāvdaļas kārto bļodā: vispirms salātu maisījumu, tad liek kartupelīšus, sagrieztus ķirštomātus un sparģeļus. Pārlej ar pesto un visbeidzot liek gabaliņos sadalītu lasi.

Uzkoda ar vistu aknu pastēti

  • rudzu maize
  • 200 g vistu aknu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70 g sviesta
  • mazliet eļļas
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna
  • 150 g krēmsiera Baltais klasiskais
  • 2 ēdamkarotes trifeļu krēma (var iegādāties Gemoss)
  • zaļumi dekorēšanai
  • citronpipari
  • sāls
Uzkoda ar vistu aknu pastēti

Cepešpannā liek vistu aknas, burkānu, sīpolu, ķiploka daiviņas, nedaudz sviesta un eļļas. Uzbārsta sāli, pielej sarkanvīnu, visu samaisa un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes. Tad izņem no cepeškrāsns, liek bļodā, pievieno 60 g sviesta un sablendē. Pastēti iepilda konditorejas maisiņā un ievieto ledusskapī.

Gatavo trifeļu krēmu: krēmsieram pievieno trifeļu krēmu un citronpiparus, sablendē un iepilda konditorejas maisiņā.

Uz pannas apgrauzdē ciedru riekstus. Rudzu maizi sagriež, kā labāk patīk, un nedaudz apcep uz pannas. Tad pusi maizes noziež ar aknu pastēti un pusi ar trifeļu krēmu. Dekorē ar zaļumiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.