Vasara ir ķiršu laiks. Ķiršos īpaši augstā koncentrācijā ir dažādi antioksidanti, to skaitā nozīmīgais antocianīns.
Antioksidanti nomāc veselībai kaitīgos brīvos radikāļus – skābekļa savienojumus, kuri rodas ultravioleto staru un vides piesārņojuma ietekmē.
Brīvie radikāļi sekmē tādas bioķīmiskas reakcijas, kas bojā organisma šūnas un veicina mutācijas, paātrina ādas novecošanos un stimulē dažādu, arī onkoloģisko slimību attīstību.
Tomēr jāatceras, ka ķirši, īpaši saldie, satur daudz cukuru,
tāpēc pietiks, ja apēdīsim krietnu ķiršu sauju dienā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu