Neierastāku šo ievārījumu padara pikanto rozā piparu aromāts, ko papildina arī pāris ēdamkarotes aromātiska liķiera.
Sastāvdaļas
- 1 kg aprikožu
- 600 g zemeņu
- šķipsna rozā piparu graudu
- 800 g ievārījuma cukura
- ½ glāzes ūdens
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 3–4 ēdamkarotes Amaretto liķiera
Pagatavošana
Aprikozes blanšē, tām noņem miziņas, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un pusītes sagriež vēlreiz. Zemenēm noņem kauslapas un sagriež četrās daivās.
Pusi aprikožu un zemeņu sablendē un liek katlā. Pievieno sagrieztās aprikozes, zemenes un citrona sulu.
Maisot uzvāra uz lēnas uguns, tad 3 minūtes karsē.
Pievieno ievārījuma cukuru un rozā piparu graudus, maisot masu uzkarsē, turpina 5 minūtes karsēt. Nogriež uguni, pievieno Amaretto un samaisa. Ievārījumu 10 minūtes patur, lai ievelkas.
Ievārījumu pilda sterilās burkās, aizvāko. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu