Var pildīt tomātus, kā redzams attēlā, kā arī citus dārzeņus - ķirbīšus, cukīni, kabačus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 vidēji tomāti
  • 2 mazi cukīni
  • 12 lielu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 120 g rīvēta siera
  • 85 g rīsu
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • pustējkarote sāls
  • šķipsna maltu melno piparu
  • 1 buljona kubiņš
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 250 ml ūdens

Sīpolu sasmalcina un katliņā sakarsētā eļļā nedaudz apcep. Pievieno rīsus, sasmalcinātu buljona kubiņu, ūdeni un piparus. Rīsus vāra, līdz tie mīksti.

Noskalo sēnes. Atdala cepurītes no kātiņiem. Cepurītes liek ietaukotā cepamtraukā.

Tomātus noskalo, nogriež augšdaļu. Ar karoti izņem mīkstumu. Liek cepamtraukā blakus sēnēm. Tomātu mīkstumu saglabā.

Noskalo cukīni. Gareniski pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. Kārto cepamtraukā, pārkaisa sāli.

Sasmalcina sēņu kātiņus. Pieliek tomātu un cukīni augšdaļas, kā arī cukīni mīkstumu. Rīsus sajauc ar sasmalcinātajiem dārzeņiem, tomātu mīkstumu, sasmalcinātu ķiploku un pētersīļiem. Visu uzkarsē. Maisījumam pievieno 100 g rīvēta siera.

Dārzeņu pusītes pilda ar rīsu maisījumu. Pārkaisa atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī 225 grādos 15 minūtes.

Ēdienu var papildināt ar tomātu mērci. Rīsiem var pievienot sīki sagrieztu kūpinātu šķiņķi vai ceptu malto gaļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu