Sakņu piena zupai ir īstena bērnības garša. Plēve? Kādas muļķības! Zeltaina sviesta actiņa un klāt - ķilavmaize!

Reklāma

Sakņu piena zupa

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 1 l piena
  • 800 g dārzeņu (kartupeļi, burkāni, kāļi, ziedkāposti, brokoļi, kāposti, zirnīši)
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls

Notīrītus dārzeņus pakāpeniski liek vārīties karstā sālsūdenī – pirmos liek cietākos: burkānus, kartupeļus, kāļus, pēc tam mīkstākos, kas ātrāk izvārīsies. 

Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un uzvāra.

Pasniedzot karstā zupā ieliek sviestu. Garšos kopā ar ķilavmaizīti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.