Sakņu piena zupai ir īstena bērnības garša. Plēve? Kādas muļķības! Zeltaina sviesta actiņa un klāt - ķilavmaize!

Reklāma

Sakņu piena zupa

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 1 l piena
  • 800 g dārzeņu (kartupeļi, burkāni, kāļi, ziedkāposti, brokoļi, kāposti, zirnīši)
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls

Notīrītus dārzeņus pakāpeniski liek vārīties karstā sālsūdenī – pirmos liek cietākos: burkānus, kartupeļus, kāļus, pēc tam mīkstākos, kas ātrāk izvārīsies. 

Kad dārzeņi mīksti, pielej pienu un uzvāra.

Pasniedzot karstā zupā ieliek sviestu. Garšos kopā ar ķilavmaizīti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu