Brīnišķīga krāsa un arī garša ir šajā receptē, kur satiekas vietējais burkāns un dienvidzemju apelsīns.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 2 apelsīni
  • 1 glāze cukura uz 1 glāzi burkānu un apelsīnu masas

Pagatavošana

Burkānus rupji sagriež, liek katlā, ielej nedaudz ūdens un sautē, līdz tie mīksti. Tad nokāš un burkānus sasmalcina kopā ar apelsīniem. Pieber nepieciešamo cukura daudzumu. 

Burkānu masu sajauc ar cukuru un vāra 30 minūtes, līdz džems sabiezē. 

Karstu pilda burkās, aizskrūvē vāciņu, apgāž un atdzesē, apklātas ar segu.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu