Vasarīgais laiks vilina ārā no telpām, tāpēc, ja vien ir tāda iespēja, svinību reizē galdu klājam piemājas dārzā vai uz terases. Arī ikdienas maltītes garšo labāk, ja tās ieturam, raugoties uz saplaukušajām ābelēm un puķudobēm. Lai lieki netērētu laiku, gatavojot sarežģītus ēdienus, šādās reizēs var pasniegt salātus ar kādu sātīgāku piedevu.

Reklāma

Pastas salāti ar dārzeņiem un šķiņķi, 4 porcijas

  • 200 g pastas
  • 150 g kūpināta šķiņķa
  • puse salātlapu iepakojuma
  • 150 g ķirštomātu
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 1 sarkanais sīpols
  • saišķis pētersīļu
  • sauja diedzētu redīsu sēklu
Pastas salāti ar dārzeņiem un šķiņķi.

Mērcei:

  • 200 g bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote bazilika pesto
  • 2 ķiploka daiviņas
  • puscitrons

Pastu novāra un atdzesē. Šķiņķi sagriež gabaliņos un pievieno atdzesētajai pastai. Sīpolu sīki sagriež, sajauc ar pastu. Avokado un papriku sagriež kubiņos, ķirštomātus pārgriež uz pusēm, pievieno pastai un samaisa. Pētersīļus sakapā, sajauc ar redīsu sēklām un salātlapām, pārkaisa salātiem.

Mērcei jogurtu sajauc ar rīvētu ķiploku, bazilika pesto, citrona sulu. Gatavo mērci pārlej salātiem.

Ja salātus gatavo iepriekš, mērci labāk pasniegt atsevišķi, lai salāti neatsulotos.

Mango un garneļu salāti, 2 porcijas

Mango un garneļu salāti.
  • 1 paciņa salātu maisījuma
  • 100 g šampinjonu
  • 250 g garneļu
  • 1 liels mango
  • sāls, pipari
  • olīveļļa cepšanai
  • Mērcei:
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • pustējkarote medus
  • 1 laims

Salātus liek traukā. Pievieno kubiņos sagrieztu mango. Šampinjonus sagriež, uzbārsta nedaudz sāls un piparu un apcep uz pannas olīveļļā. Apcep arī garneles, kam uzbārstīts sāls un pipari. Šampinjonus un garneles pievieno salātiem un sajauc. Pārlej mērci, kas pagatavota no olīveļļas, medus, sinepēm un laima sulas.

Ja nav pieejams svaigs mango, var izmantot konservētu, bet tad salātiem pievieno arī nedaudz sīrupa. Garneļu vietā var pievienot vistas gaļu vai sieru.

Dārzeņu un vistas salāti, 4 porcijas

Dārzeņu un vistas salāti.
  • 400 g vistas filejas
  • 1 ledussalātu galviņa
  • 1 garais gurķis
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 1 sarkanais sīpols
  • 8 ķirštomātiņi
  • Marinādei:
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote bazilika pesto
  • 1 tējkarote medus
  • puscitrona sula
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • puscitrona sula

Pagatavo marinādi gaļai: sojas mērci sajauc ar bazilika pesto, medu un citrona sulu, pieber sāli un piparus, samaisa. Vistas fileju liek marinādē un atstāj uz 10 minūtēm ievilkties. Kad gaļa iemarinējusies, to cep uz pannas no abām pusēm, līdz gatava. Atdzesē un sagriež strēmelītēs.

Ledussalātus, papriku, gurķi un avokado sagriež strēmelītēs, sīpolu šķēlītēs, ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Pievieno strēmelītēs sagriezto cepto vistas fileju. Samaisa. Salātiem pārlej mērci, kas pagatavota no olīveļļas, medus un citronu sulas.

Lai izceptā vistas fileja būtu sulīga, tai ļauj padzist vismaz 5 minūtes un tikai tad sagriež.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.