Receptē izmantots ceļtekas sēklu pulveris - tas pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmas darbību, palīdz regulēt holesterīna un cukura līmeni asinīs

Reklāma

Sastāvdaļas 270 g (5 plācenīši)

  • pilnpiena biezpiens – 180 g
  • olas – 2 gab.
  • ceļtekas sēklu pulveris (psillyum) – 14 g (2 ēdamkarotes)
  • sviests, cepšanai – 25 g
  • jogurts, sāls pasniegšanai

Pagatavošana

1. Sakuļ olas ar biezpienu, pievieno ceļtekas sēklu pulveri. Ļauj visam pastāvēt apm. 20 min. 

2. Ar rokām veido bumbiņas, kuras pannā saplacina. Cep sviestā.Pasniedz ar jogurtu vai krējumu un ogām.

Viena plācenīša uzturvērtība: 54 g = OB-8; T-7; OH-1; kcal-106

Papildinot ar 1 ēdamkaroti krējuma (25 g 25%) = + 60 kcal un 6 g T.

Papildinot ar 50 g mellenēm = + 21 kcal un 4 g OH.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu