Sātīgs, taču ne trekns pīrāgs, ja vien izmantosiet liesu sieru, kā arī rīsu vai cita veida (ne kviešu) miltus.

Reklāma

Sastāvdaļas (4 personām)

200 g bezpiedevu jogurta (0,5%), 300 g laša filejas (var izmantot arī kādu citu zivi), 300 g brokoļu, 4 olas, 100 g siera (10% tauku), 10 ml eļļas, 150 g rīsu vai citu – auzu, mandeļu, turku zirņu – miltu, 200 ml piena (0,5%), 1 tējkarote cepamā pulvera, garšvielas (citronsāls, čili, timiāns, sāls)

Pagatavošana

Sagatavo mīklu. Bļodā liek bezpiedevu jogurtu, 2 olas, eļļu, garšvielas – visu samaisa. Pievieno mīklai cepamo pulveri un miltus, samaisa. 

Ja mīkla nav pietiekami cieta, pievieno vēl miltus, lai formiņā maliņas var pacelt nedaudz uz augšu. 

Klāj mīklu formā (28 cm), ar pirkstiem maliņas paceļ uz augšu. Cep 15 min 180 ºC. Nomazgā brokoļus, saplēš tos gabaliņos, liek sietā un aplej ar verdošu ūdeni. 

Zivs fileju sadala gabaliņos, gatavo mērci. Bļodā lej pienu, pievieno 2 olas, garšvielas, rīvētu sieru, samaisa. 

Uz apceptās mīklas kārto brokoļus, zivi, pārlej ar mērci. Cep 30 min 180 ºC.

Brokoļi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu