Zaļās lapas var būt jebkuri salāti vai savvaļas augi pēc patikas, piemēram, gārsa, gaiļbiksīšu jaunās lapiņas un applaucētas nātrītes.
Sastāvdaļas 4 porcijām
Gatavošanas laiks 15 minūtes
- 100 g grūbu
- vidējs rabarbera kāts
- pāris sauju skābeņu
- bundža konservētu turku zirņu
- dažādas salātlapas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ēdamkarote citrona sulas
- ēdamkarote Dižonas sinepju
- sāls
- pipari
- cukurs
Pagatavošana
Grūbas novāra un rūpīgi noskalo ar aukstu ūdeni.
Sajauc ar trešdaļu receptē minētā olīveļļas un citrona sulas daudzuma, pievieno sāli.
Rabarberus sagriež plānās šķēlītēs. Zaļās lapas saplūkā ar rokām.
Gatavo mērci. Bļodiņā ielej atlikušo olīveļļu un citrona sulu, iejauc Dižonas sinepes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
Traukā kārto rabarbera šķēlītes, turku zirņus, pārliek sagatavotās grūbas un visu pārlaista ar saldskābo sinepju mērci. Viegli samaisa.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu