Kabaču laiks rit pilnā sparā. Šie dārzeņi ne vien skaisti izskatās dobē, bet ir arī veselīgi: satur C, B un K vitamīnu, kāliju, magniju, folskābi, antioksidantus un citas vērtīgas vielas, ir lielisks šķiedrvielu avots.
Tajos ir maz kaloriju. Kabačus droši var ēst svaigā veidā, bet tie lieliski iederas arī daudzos ēdienos, sader ar citiem dārzeņiem. No tiem var gatavot pankūkas, pievienot sacepumiem, kotletēm, sautējumiem, salātiem.
Ja kārojas sātīgāku dārzeņu ēdienu vai dārzeņi tomēr īsti neiet pie sirds, var izmēģināt recepti – krāsnī ceptus kabačus ar malto gaļu.
Vajadzēs:
- kabaci
- malto gaļu
- sīpolu
- ķiploku
- sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles
- rīvētu sieru, zaļumus
Kā gatavot?
Kabaci nomizo, sagriež aptuveni 1,5 cm biezās ripās, vidu izgrebj un kārto cepamajā traukā. Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, ķiploku, garšvielas un pilda kabačos (gaļu ļoti nesablīvējot).
Pārlej ar saldo krējumu (ja vēlas liesāku ēdienu, to var nedarīt), ieliek kādu ķiploka daiviņu.
Cep aptuveni 180 grādos, kamēr gaļa gatava, vidēji pusstundu. Siltus pārkaisa ar sieru un zaļumiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu