Kad vasaras gardums - pirmās gailenes ar jaunajiem kartupelīšiem izgaršotas, laiks pamēģināt uzcept sātīgu pīrāgu.

Reklāma

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 180 g miltu
  • 100 g sviesta
  • ½ tējkarotes samaltu ķimeņu
  • 3 ēdamkarotes auksta ūdens

Pildījumam

  • 200 g gaileņu
  • 400 g grilētas vistas filejas
  • 2 sarkanās paprikas
  • 4 seleriju kāti
  • 1 liels sīpols
  • 100 g dārzeņu buljona
  • 200 g skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  •  2 tējkarotes sinepju
  • ½ tējkarotes dažādu garšvielu maisījuma
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Sajauc pamatnes mīklas sastāvdaļas, samīca. Mīklu ievieto ledusskapī uz pusstundu. Pēc tam izveltnē apaļu formu 24–30 cm. 

2. Liek cepamajā formā tā, lai mīkla noklātu visu formu. Maliņas, kas iet pāri, var uzlocīt uz augšu, lai mīkla nenotecētu. 

Virsū uzklāj foliju un cep 225 grādos apmēram 10 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl 5 minūtes. Atdzesē.

3. Notīra sēnes, smalki sagriež un sacep taukvielās, kamēr iztvaiko šķidrums. 

4. Mazos gabaliņos sagriež vistu, papriku, seleriju. 

5. Sasmalcina sīpolu, pievieno dārzeņu buljonam un uzvāra. Noceļ no plīts, pievieno skābo krējumu, sinepes, tomātu pastu, garšvielas un samaisa. Pievieno vistas fileju un sēnes. Visu lej uz uzceptās pamatnes. Papildina ar paprikas un selerijas šķēlītēm.

Gailenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu