Šo recepti var variēt un rezultāts vienmēr garšos labi. Lasi var aizvietot ar garnelēm vai mīdijām, bet lentveida makaronus var aizstāt ar spageti.

Sastāvdaļas

  • 250 g lentveida makaronu
  • 300 g kūpināta laša
  • 2 mazi cukīni
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 100 ml baltvīna
  • 200 ml zivju buljona (izmanto buljona kubiņus)
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo lociņu
  • čili pulveris, sāls

Pagatavošana

Katliņā sajauc miltus ar saldo krējumu. Pielej baltvīnu un zivju buljonu. Mērci uzvāra un turpina vārīt dažas minūtes. Pieber sāli, piparus un čili pulveri.

Cukīni sagriež gareniski plānās sloksnēs. Makaronus izvāra, kā norādīts uz iepakojuma. 

Divas minūtes līdz makaronu vārīšanas beigām pievieno cukīni. 

Tad nolej ūdeni un makaronus liek traukā. Kūpināto lasi sagriež nelielos gabaliņos un pievieno mērcei. Tad mērci pārlej sagatavotajiem makaroniem. Nobeigumā uzbārsta sasmalcinātus zaļos lociņus.

Makaroni.

Padomi

  • Ar makaroniem sader pipari, baziliks, raudene un timiāns.
  • Vārot makaronus, uz 1 l ūdens ņem 100 g makaronu un 10 g sāls.
  • Liek verdošā sālsūdenī un vāra uz lēnas uguns, līdz mīksti, bet vidū vēl stingri.
  • Makaronus nedrīkst pārvārīt – mīksti un pusizjukuši tie līdzinās pusjēlai maizes šķēlei.
  • Makaroni jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, jo ar katru mirkli tie kļūst arvien mīkstāki.
  • Mērce jāiecilā rūpīgi, bet ātri, jo auksti makaroni ir vēl nevēlamāks variants par izjukušiem.
  • Makaroniem ir augsta uzturvērtība. Tie satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīga ir pilngraudu pasta.
  • Pasta satur saliktos ogļhidrātus, kas sastāv no glikozes. Šie ogļhidrāti tiek izmantoti tūlītējai enerģijas ieguvei un nepārvēršas taukos.
  • Pilngraudu pastas šķiedrvielas un minerālvielas samazina toksīnu daudzumu organismā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.