Gatavojot aļņa gaļu eļļā, ļoti svarīgi ir ievērot tehnoloģiju.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Brieža, stirnas vai aļņa gaļas gabaliņi
  • Divas olas ar sinepēm vai mārrutkiem
  • Rīvmaize (vai manna)
  • Eļļa, garšvielas

Pagatavošana

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, sakapā ar nazi vai sadauza ar āmurīti. Pamērcē olā, kas sakulta kopā ar sinepēm vai mārrutkiem, apviļā rīvmaizē. Šajā gadījumā izmantoju mannu. Liek uzkarsētā eļļā, apcep no visām pusēm, līdz kļūst zeltaini. Šoreiz svaigas eļļas vietā sadomāju izmantot to, kur 12 stundas zemā temperatūrā tika gatavotas medņu kājiņas. Viss jau būtu labi, bet produkts nepavisam neizskatījās apetītlīgi. Garša gan laba. Labāk tomēr visu fritēt svaigā eļļā un vairākas reizes vienu un to pašu porciju neizmantot. Taupība ne vienmēr atmaksājas.

Ielikti eļļā, kas jau iepriekš izmantota citā receptē.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu