Kad pavārs kļūst par mākslinieku, tiek uzburtas neikdienišķas maltītes...

Reklāma

Sastāvdaļas

Stirnas kazlēna pakaļciska.
  • Stirnas kazlēna pakaļciska
  • 3 olas 
  • 200 g saldā krējuma 
  • 3–4 ķiploka daiviņas 
  • Svaigas dilles 
  • Mazliet majonēzes 
  • 50 g smalki sarīvēta cietā siera
  • Sāls, pipari
  • Svaiga timiāna zariņi
  • Kartupeļi 
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

Olas sakuļ, pievieno sakapātas dilles, sāli un karstā pannā sviestā izcep omleti. Atdzesē to, uzklāj mazliet majonēzes, pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru, satin veltnītī un sagriež šķēlītēs. 

Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu, ieziež ar sāls, piparu un saspiestu ķiploku maisījumu. 

Uz gaļas šķēlītēm liek omletes šķēlītes un satin veltnīšos.

Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež šķēlītēs. Ietauko veidni un kārto rindās veltnīšus, starp kuriem izkārto kartupeļu šķēlītes.

Cep cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā 20 minūtes. Izņem no krāsns, pārlej ar 200 gramiem saldā krējuma un turpina cept vēl 30 minūtes, līdz gatavs. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.