Šādi var pagatavot jebkuru akniņu, bet no bebra pastēte būs kā īsta delikatese!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 bebra aknas
  • 200 g sviesta
  • 4 vidēji burkāni 
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • Sāls, pipari
  • 20 gramu brendija

Pagatavošana

Burkānus un aknas liek katliņā un vāra gatavas. Blendera krūzē liek sviestu, aknas, burkānus, ķiploka daiviņas, pusi kausiņa šķidruma, kurā vārījušās aknas, pielej brendiju. Pēc garšas pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus. Ieslēdz ierīci un visu sakuļ viendabīgā masā. Jo ilgāk masa tiks kulta, jo smalkāka būs pastētes struktūra. Pilda trauciņos un ļauj atdzist.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu