Šodien pusdienās pagatavosim sautējumu no brieža sirds. Būs gardi!

Reklāma

Sastāvdaļas

Brieža sirds
  • Brieža sirds 
  • 50 g sviesta
  • 3–4 vidēji burkāni
  • Saišķītis pētersīļu 
  • 4 ķiploka daiviņas 
  • 1 vidējs sīpols 
  • Timiāns 
  • Sāls, pipari 
  • 2 litri ūdens 

Pagatavošana

Sirdi noskalo un sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs. Pannā uzkarsē sviestu un ieber smalki sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pieber sirds gabaliņus un cep lielā temperatūrā, ik pa brīdim apmaisot, divas trīs minūtes. 

Katlā uzliek vārīties ūdeni ar sagrieztiem burkāniem, sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem. Tad pannas saturu ieber katlā, pievieno pāris zariņu timiāna un vāra, līdz sirds mīksta. Sirds gabaliņus un burkānus liek uz pannas un iebiezina ar saldo krējumu. Piemaļ piparus. 

Pasniedz ar kartupeļu biezputru. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu