Ja ielasītas tikai dažas baravikas, zupā klāt der arī gailenītes un citas sēnes. Īpašu garšuzupai piešķirs pāris pilieni trifeļu eļļas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu/saldētu baraviku
  • 3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • olīveļļa
  • trifeļu eļļa
  • timiāns, pētersīļi
  • vistas buljons

Pagatavošana

Olīveļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus un rīvētus burkānus. Atsevišķi sacep gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Tiem pieliek sagrieztas sēnes, apceptos burkānus ar sīpoliem. Pievieno timiānu un, ja vajag, sāli, piparus. 

Uzlej vistas buljonu un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

Ja pirms pasniegšanas zupai piepilinās mazliet trifeļu eļļas, tā būs īpaši aromātiska.

Baravikas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu