Vienkārša recepte vērtīgā ķiploka saglabāšanai, turklāt marinējuma mērcīti - ābolu etiķi, ļoti labi pēc tam var izlietot dažādu mērču pagatavošanā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g notīrītu ķiploku
  • 500 ml ābolu etiķa
  • 200 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote timiāna
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1. tējkarote sāls

Pagatavošana

Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus, daiviņās sadalītus ķiplokus. 

Strauji uzvāra, tad liesmu samazina līdz vidējai un pavāra vēl 3 minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk. 

Nokāš caurdurī. Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu. 

Var glabāt ledusskapī 2-3 mēnešus.

Ķiploki.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu