Ātri pagatavojams ēdiens - gana eksotisks, gards un svaigs, turklāt pēc maltītes nav smaguma sajūtas pakrūtē. Vien jāielāgo, ka garneles nedrīkst pārcept, tad tās būs sausas.
Tīģergarneles filo mīklā, 3 porcijas
- 800 g attīrītu tīģergarneļu
- 3 filo mīklas loksnes
- 1 laims
- 1 ķiploka daiviņa
- sauja piparmētru
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- naža gals čili pulvera
Pagatavošana
Pagatavo marinādi: smalki sagriež ķiploku, pievieno čili, sezama eļļu un soju, pierīvē puslaima mizu un piespiež sulu. Sajauc marinādi un ļauj tai pastāvēt.
Garneles nosusina un iztaisno. Saskaita, cik ir garneļu, un sagriež tikpat daudz filo mīklas taisnstūrīšu.
Filo mīklas taisnstūrīti noziež ar marinādi, liek piparmētras lapu un garneli.
Sarullē un liek uz cepamās pannas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 5–8 minūtes.
Pasniedz ar dažādām mērcēm, svaigiem dārzeņiem vai augļiem.
Garneles var cept arī uz ietaukotas pannas vai vārīt eļļā. Nedrīkst pārcept, jo tad tās kļūs sausas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu