Pārbaudīts salikums, kur ķirbju saldumu lieliski papildina cidonijas skābumiņš.
Sastāvdaļas
- 2 kg ķirbja
- 1 kg cidoniju
- 500 g cukura
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež 3 cm lielos kubiņos. Ķirbjus liek katlā, pārlej ar ūdeni un sautē pusmīkstus.
Cidonijas pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un sagriež plānās šķēlītēs.
Pusgatavos ķirbjus pilda sterilās burkās, lai tie aizņem 2/3 no burkas. Virsū liek cidonijas.
No ūdens, kurā sautējās ķirbis, un cukura savāra sīrupu. Verdošu sīrupu lej burkās pāri ķirbim un cidonijām. Pasterizē 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes). Aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu