Ķiploks ēdienam piešķir aromātu, paspilgtina garšu un palielina uzturvērtību. Ķiplokus ēd gan svaigus, gan ceptus un vārītus, tie ir neiztrūkstoša daudzu marināžu sastāvdaļa, jo nodrošina produktu labāku uzglabāšanos.
Sastāvdaļas
- 150 g ķiploku
- 1 sarkanā paprika
- 50 g olīvu bez kauliņiem
- 3 glāzes gaļas buljona
- olīveļļa
- nedaudz pētersīļu
- 1 čili
- sāls, pipari
Pagatavošana
Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina.
Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes.
Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.
Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu