Saldens un aromātisks būs rabarberu un vaniļas etiķis. Tas padarīs eksotiskus parastus kāpostu un ābolu salātus vai labi garšos ar augļu salātiem
Sastāvdaļas
- 400 g notīrītu rabarberu
- 1 vaniļas pāksts
- 750 ml baltvīna etiķa
- 4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Rabarberus sasmalcina un saber divās burkās. Vaniļas pāksti garumā pārgriež uz pusēm, katru pusi gareniski iegriež un stāvus ievieto starp rabarberiem.
Burkas uz trim dienām iztur ledusskapī.
Tad rabarberus caur sietu nolej katlā, pievieno vaniļas pāksti, cukuru un vāra 5 minūtes. Etiķi nedaudz padzesē, izkāš caur marli, salej divās pudelēs un aizkorķē.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu