Klasiskie mazie kēksiņi ļoti labi padodas garšas eksperimentiem. Šoreiz iesastam kabaci.

Sastāvdaļas

  • Kausēts sviests formiņu ieziešanai
  • 300 g nepāraugušu kabaču mīkstuma
  • 280 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • 6 tējkarotes sezama sēklu
  • 1/2 tējkarotes kaltētu garšaugu (oregano, timiāns u.c.)
  • 2 olas
  • 250 ml paniņu
  • 6 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mafinu pannu ar 12 padziļinājumiem mafiniem ieziež ar mīkstu sviestu.
  2. Kabaču mīkstumu bez sēklām un mizas sarīvē un nospiež lieko šķidrumu.
  3. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli, maltos piparus un visu samaisa. Pievieno 2/3 sezama sēklu un visus kaltētos garšaugus.
  4. Lielā bļodā sit olas un viegli saputo ar putojamo slotiņu. Tad pievieno paniņas un saulespuķu eļļu. Visu sajauc ar putojamo slotiņu. Šķidrās sajauktās sastāvdaļas lej sausajās sastāvdaļās izveidotajā bedrītē. Vidū liek sarīvētus un nospiestus kabačus. Visas sastāvdaļas sāk jaukt kopā no vidus, arvien vairāk paņemot sauso daļu. Maisa, līdz veidojas viendabīga masa, tad pārtrauc.
  5. Mafinu mīklu pilda pannas padziļinājumos, atstājot brīvu 1 cm līdz augšējai malai. Katra mafina virsu pārkaisa ar sezama sēklām. Mafinu pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz mīkla labi pacēlusies un virsiņa ir zeltaini brūna.
  6. Pannu izņem no cepeškrāsns un patur 5 minūtes. Mafinus izņem no padziļinājumiem un pasniedz siltus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.