Kartupeļu pankūkas ir sātīgas. Īpaši gardas tās ir, ja var ēst tikko saceptas ar kraukšķīgu maliņu. Pusi kartupeļu var aizstāt ar cukīni, kabaci, patisonu vai ķirbi.
Sastāvdaļas
- 250 g kartupeļu
- 250 g kabača (ķirbja vai
- patisona) mīkstuma
- 1 ola
- 40 g miltu
- Sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo un sarīvē biezenī. Kabača mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves. Kartupeļu biezeni un kabaču skaidiņas sajauc bļodā. Pievieno olu, sāli, miltus un samaisa.
- Pannu sakarsē un ietauko. Ar karoti liek mīklu un cep zeltainas pankūkas no abām pusēm.
- Kartupeļu un kabaču pankūkas ēd ar skābo krējumu, grieķu jogurtu vai brūkleņu ievārījumu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu