Viegla un garda uzkoda, kad “kaut ko gribas, bet nevar saprast, ko". Turklāt ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas
- 4 cukīni (katrs 18 cm garš)
- 1 citrona sula
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 110 g Parmas siera
- 2 ēdamkarotes svaigi sasmalcināta bazilika
Pagatavošana
Cukīni sagriež 2–3 cm biezās šķēlēs. Tad saliek uz sieta un tvaicē 6 minūtes.
Olīveļļu sajauc ar citrona sulu, pievieno sāli un maltos piparus, tad mērci labi sakuļ.
Tvaicētos cukīni saliek bļodā un pārlej ar olīveļļas un citrona sulas mērci.
Sieru sarīvē un pārkaisa cukīni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi sasmalcinātu baziliku.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu