Pavlovas kūkas variants tievētājiem, bet - ne mazāk gards kā klasiskais. Kūciņai bezē cepumus var pagatavot pāris dienu iepriekš un tad īsi pirms pasniegšanas pildīt un dekorēt.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3 olas baltumi
  • 175 g cukura
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • pustējkarote baltvīna etiķa
  • 400 g dažādu ogu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 200 ml bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Lielā traukā iesit olu baltumus. 

Maisa ar mikseri, sākot no lēnākā režīma, pārejot uz putošanu. Kad putas stingras (to var pārbaudīt, apgāžot trauku, – ja olbaltumu masa nekrīt ārā, tad ir labi saputots), turpina maisīt, liekot klāt pa ēdamkarotei cukuru. Process varētu ilgt pat 10 minūtes. 

Masai jābūt stingrai, spīdīgai. Iesijā cieti un piemaisa etiķi.

Plātī ieklāj cepampapīru. Ar karoti uzliek 8 kaudzītes un saplacina. Liek krāsnī un cep 40–50 minūtes. Atstāj atdzist krāsnī.

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Tā kā bezē cepumi ir saldi, cukuru var pievienot mazāk. Pieliek jogurtu.

Uz bezē cepuma liek putukrējuma krēmu, dekorē ar ogām.

Ogas.

Ieteikumi bezē cepumu gatavošanai

  • Olbaltumam jābūt perfekti stingri saputotam. Tas ir gatavs, ja, ņemot ar karoti, paliek stāvam stingri ar asu spicīti, nevis noplok vai nopil.
  • Cukuram olbaltumā jāizkūst, to maisot, lai nekustu cepšanās laikā krāsnī.
  • Augļi un ogas, ar ko dekorē kūku, var būt daždažādi. Tradicionālajā versijā tās esot zemenes un kivi. Galvenais, lai koši un krāsaini: mellenes, avenes, kazenes, jāņogas (var likt kā ķekaru ar visu kātiņu).
  • Mēdz būt arī receptes, kur putukrējuma vietā izmantots kāds cits krēms, piemēram, svaigā siera vai vārītais krēms.
  • Kūku var pasniegt ar kādu ogu mērci, pārlietu ar izkausētu šokolādi, pārkaisītu ar kakao pulveri, dekorēt ar piparmētras lapiņām.
Zemeņu Pavlovas kūka.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.