Interesants salikums, kur satiekas spoži oranžie, aromātiskie smiltsērkšķi un iecukuroti valrieksti. Skaisti, eleganti un gardi..

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg smiltsērkšķu augļu
  • 1,5 kg cukura
  • 1 glāze valriekstu
  • 1,5 glāzes ūdens

Pagatavošana

Valriekstu kodolus sasmalcina. Katlā lej ūdeni, ber cukuru un uz lēnas uguns vāra sīrupu.

Cukura sīrupā saber sasmalcinātos valriekstus un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.

Valriekstiem un sīrupam pievieno smiltsērkšķu augļus un turpina vārīt vēl 20 minūtes.

Smiltsērkšķu un valriekstu ievārījumu pilda sterilās burkās. Burkas uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Smiltsērkšķi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.