Šim desertam noderēs gan pagrabā aizķērušies āboli, gan saldētavā vēl atrodami dažādu ogu krājumi.

Reklāma

Sastāvdaļas

 Mīklai:

  • 175 g miltu
  • 85 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote pūdercukura 

Pildījumam:

  • 4 āboli
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 100 g melleņu (vai kādu citu ogu; var izmantot saldētās) 

Pagatavošana

Iejauc mīklu – sausajām sastāvdaļām pierīvē sviestu, piesit olu. Samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 

Tartes formā (Ø 26 cm) plānā kārtiņā ieklāj mīklu, izlīdzina un cep 10–15 minūtes. 

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sajauc pildījuma sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. 

Uz siltās tartes formas liek ābolu šķēlītes, pārlej pildījumu, uzkaisa ogas un cep 35–40 minūtes, kamēr tartes virsma zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas pārkaisa kanēli.

Āboli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu