Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.
Sastāvdaļas
- 150 g liellopa gaļas (muguras gabals)
- 100 g sīpolu
- 50 g skābā krējuma
- 15 g sviesta
- tējkarote kviešu miltu
- malti melnie pipari
- sāls
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē, pārkaisa sāli, maltus melnos piparus, liek uz pannas sakarsētā eļļā un
cep no abām pusēm, līdz šķēles gaiši brūnas un mīkstas.
Uz pannas liek kviešu miltus, eļļā izkarsē gaiši dzeltenus, pielej ūdeni vai buljonu, pievieno skābo krējumu, sāli un vāra 5–8 minūtes. Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pielej nedaudz ūdens vai buljona un sautē, līdz mīksti.
Izceptās gaļas šķēles kārto cepešbļodā, pārliek sīpolus, pārlej krējuma mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Ja gaļa ir vecāka dzīvnieka vai no ciskas gabala, pleca mīkstuma, pēc apcepšanas gaļas šķēles liek sautējamā katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, pārliek sīpolu ripiņas un uz mazas liesmas sautē.
Nobeigumā pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un skābo krējumu.