Ērts veids cienasta apēšanai brīvā dabā.
Reklāma
Sastāvdaļas
- tostermaize
- gurķa ripiņas
- siera šķēlītes
- tomāta šķēlītes
- šķiņķa šķēles
- vārīta ola, sagriezta ripiņās
Mērcei
- jogurta tīrkultūra (vienai sviestmaizei apmēram 1 ēdamkaroti)
- sīki sagrieztas dilles, pētersīļi, sāls un pustējkarote cukura
Pagatavošana
Traukā, strauji maisot, uzkuļ mērci, liekot kopā visas sastāvdaļas. Nogaršo, vai pietiek sāls un cukura. Uz maizes rikas kārto salātus, tomātus, šķiņķi, olu un pārlej mērci, tad vēlreiz – visas sastāvdaļas. Maizi sagriež pa diagonāli un caurdur ar iesmiņu.