Buljons būs ļoti gards tāpat ar rupjmaizes šķēli, kā arī būs laba sagatave zupām un dažādām mērcēm. Buljonu sasaldē un izmanto pēc vajadzības. 


Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1–1,5 l ūdens 

  • zivju galvas (bez žaunām un acīm), muguras asakas, spuras 

  • 1 notīrīts, ripiņās sagriezts burkāns 

  • 1 notīrīta sagriezta pētersīļa sakne 

  • 1 smalki sagriezts sīpols 

  • 50 ml olīveļļas 

  • lauru lapas 

  • sāls, pipari 

  • pētersīļu, diļļu, seleriju kāti 


Pagatavošana

Katlā ielej olīveļļu, uzkarsē, liek zivju galvas, asakas (zupas izlase) un uz straujas liesmas apcep. Pārlej karstu ūdeni, uzvāra, noputo. 

Pievieno sagrieztos dārzeņus, garš­vielas, zaļumus un uz lēnas uguns vāra, līdz dārzeņi mīksti. 

Gatavo buljonu izkāš un izmanto zupu, mērču gatavošanai. 


Zivju buljons

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.