Tipisks zviedru ēdiens. Gatavojot reņģīti, to jāatver, lai tā būtu plakana vienā kārtā.
Sastāvdaļas
- 16 reņģes
- Rudzu milti
- Rīvmaize
- Olīveļļa
- Sviests
- 10 ķiploka daiviņas
- Garšaugu sāls
- Malti baltie pipari
- 1–2 citroni servēšanai
Pagatavošana
1. Izķidā reņģes, nogriež galvas un izņem centrālo asaku. Zivi atver, lai tā būtu plakana vienā kārtā.
2. Sajauc vienādās daļās rudzu miltus un rīvmaizi.
Rūpīgi apviļā reņģes no abām pusēm.
3. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sviestu. Ķiploka daiviņas sagriež šķēlītēs un saber pannā. Virsū liek reņģes un cep uz lielas liesmas no abām pusēm. Cepšanas laikā apkaisa ar garšvielu sāli un maltiem baltajiem pipariem.
4. Ceptās reņģes pasniedz ar citrona daiviņu sulas spiešanai un ar mizu vārītiem kartupeļiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu