Recepte no kuldīdznieces, zaļā dzīvesveida piekritējas Terēzes Strautas pūra. Vienkārša un ļoti veselīga uzkoda no visa, kas vien dārzā atrodams atkarībā no sezonas.
Sastāvdaļas
- 8 olas
- 4 ēdamkarotes sasmalcinātu augu: lupstāja, pelašķa, šaurlapu ceļtekas, gaiļpiešu lapiņu 1 tējkarote sinepju
- 2 tējkarotes ābolu etiķa
- 1 tējkarote augu elļas
- mazliet sojas mērces
Pagatavošana
Olas liek katliņā ar aukstu ūdeni, uzvāra, katliņu noceļ no uguns un atstāj karstajā ūdenī – jau pēc dažām minūtēm tās būs cieti vārītas. Olas ar visu čaumalu gareniski pārgriež uz pusēm, ar tējkaroti uzmanīgi izņem dzeltenumu.
Dzeltenumu sajauc viendabīgā masā ar pārējām sastāvdaļām. Masu iepilda olu baltumu pusītēs.
Ēd ar karotīti no čaumalas – pēc avokado principa.
Augus pildījumam var variēt atkarībā no konkrētā brīdī atrodamiem.