Sagaidīti uzdīgstam pirmie zaļumi uz virtuves palodzes, un tā vien gribas likt izaudzēto labumu lietā pavasarīgos ēdienos. To autore ir uztura speciāliste Alise Kindzule-Dunavska, un šī ir tikai viena no viņas iecienītākajām receptēm.

Reklāma

Sastāvdaļas (4 personām)

150 g konservētas kvinojas, 2 vidēja lieluma saldie kartupeļi (cepti cepeškrāsnī), 1–2 avokado, 200 g turku zirņu, sauja redīsu dīgstu, 300 g riekstu un žāvētu augļu maisījuma, 1 gurķis, 250 g ķirštomātu

Mērcei: 1 ēdamkarote olīveļļas, 1–2 tējkarotes citrona sulas, pipari, sāls

Pagatavošana

Saldo kartupeli sagriež frī formas kubiciņos un cep cepeškrāsnī 180 ºC aptuveni 20–25 minūtes. Avokado, gurķi, tomātus sagriež gabaliņos, pievieno kvinoju, zirņus, dīgstus, riekstu–žāvētu augļu maisījumu. Kārtīgi sajauc. Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem.

Redīsu dīgsti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu