Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz pildītu kabaču laiviņu recepte.

Reklāma
  • 4 nelieli kabači
  • 8 tomāti
  • 1 paprika
  • 150 g viegli kūstoša siera
  • 50 ml saldā krējuma
  • pustējkarote sāls
  • pustējkarote maltu melno piparu
  • pētersīļi
  • dilles
  • lociņi
  • eļļa cepšanai

Kabačus pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni. Katrai pusītei uzbārsta mazliet sāls un piparu, apslaka ar eļļu. Papriku un sieru sagriež kubiņos, tomātus šķēlītēs. Kabaču laiviņās kārto papriku un sieru, virsū liek tomātu šķēlītes un vēl uzlej nedaudz saldā krējuma. Pārkaisa ar zaļumiem, ievieto cepeškrāsnī un cep 180 ºC aptuveni -
30 minūtes.

Pildījumam var pievienot žāvētu gaļu vai apceptu malto gaļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu