Ne katrai saimniecei ir virtuves svari un ne vienmēr tik daudz laika, lai katru sīkumu nosvērtu.
Glāze. Tradicionāli ar glāzi saprot 250 ml šķidruma, bet patlaban daudzu glāžu standarts ir 200 ml. Mēra galvenokārt šķidrumu (ūdeni, pienu, kefīru, sulas), arī beramus produktus, piemēram, cukuru vai miltus. Der ievērot, ka 250 ml glāzē ietilpst aptuveni 150–160 g miltu, 200 g cukura.
Ēdamkarote. Visbiežāk izmantotā karošu mērvienība. Tajās mēra cukuru, miltus, skābo krējumu, etiķi, eļļu, saldo krējumu un citus produktus. Ēdamkarotē ietilpst vidēji 20–30 g produkta, piemēram, 25 g cukura un miltu, 30 g sāls, 20 g kanēļa, aptuveni 25 g skābā krējuma un 15 ml šķidruma. Deserta karotē ietilpst vidēji 16–20 g.
Tējkarote. Šādu mērvienību parasti izmanto, lai precīzi noteiktu nelielu daudzumu. Tējkarotēs mēra garšvielas (sāli, cukuru, kanēli), piedevas (sodu, cepamo pulveri, kartupeļu cieti), šķidrumus (etiķi un eļļu) un citas ēdiena sastāvdaļas (medu, sinepes, mārrutkus). Tējkarotē ietilpst aptuveni 8–10 g miltu, cukura, vaniļas cukura un 5 ml šķidruma.