Recepte noderēs laiskai vasaras dienai, kad nav vēlmes ilgi stāvēt pie plīts.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 125 g vārītu spageti
  • 100 ml piena
  • 6 olas
  • 160 g rīvēta cietā siera
  • 150 g saldētu spinātu
  • 1,5 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
  • pustējkarotes sāls
  • šķipsna maltu melno piparu

Pagatavošana

Izvārītus un atdzesētus spageti sagriež gabaliņos. Sietā atkausē spinātus. Tad spageti sajauc ar spinātiem, baziliku, abiem sieriem, sāli un pipariem. 

Spageti maisījumu liek ietaukotā cepamtraukā. Olas sakuļ ar pienu un pārlej spageti maisījumam. 

Sacepumu cep cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 30 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.

Spinātus var aizstāt ar nedaudz apbrūninātiem purava un šķiņķa gabaliņiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu