Šai gaisīgajai baltās šokolādes kūkai apjomu un īpašo konsistenci piešķir putoto olu baltumi.


Sastāvdaļas

  • 140 g baltās šokolādes

  • 110 g + pusēdamkarote sviesta

  • 140 g smalkā cukura

  • 4 lielas olas

  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

  • 85 g miltu

  • 35 g mandeļu

  • 200 g svaigu aveņu

  • pūdercukurs pārkaisīšanai


Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 °C. Ietauko tortes veidni (Ø 23 cm) un ieklāj cepampapīru.


Šokolādi salauž gabaliņos, liek karstumizturīgā traukā un izkausē karsta ūdens peldē, padzesē 10 minūtes.


Sviestu un 70 gramu cukura puto, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga, tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus un turpina putot. 

Iemaisa vaniļu un izkausēto šokolādi. Iesijā miltus, pievieno mandeles un uzmanīgi samaisa.


Atsevišķā bļodā puto olu baltumus, līdz parādās pirmās putas. Pievieno pa 1 ēdamkarotei cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst bieza un spīdīga un sāk veidoties stingrākas putas. Tās pakāpeniski iecilā šokolādes masā. 


Mīklu lej sagatavotajā veidnē un cep 35–40 minūtes, līdz kūka pacēlusies un kļuvusi zeltaina. Gatavību pārbauda, vidū iedurot koka irbulīti – ja pie tā nekas nepielīp, kūka ir gatava. Atstāj kūku padzist veidnē kādas 10 minūtes, tad noņem veidnes malu un kūku pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar svaigām avenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.