Cukura lietošanu iespējams samazināt līdz minimumam, tā vietā lietojot medu, kļavu sīrupu un cukura dabiskas izcelsmes aizstājēju stēviju.

Reklāma

Biezpiena krēms ar medu

Sastāvdaļas

  • 200 g biezpiena
  • 500 g ābolu
  • 120 g medus
  • 50 g valriekstu
  • puscitrona sula
  • puscitrona miziņa
  • kanēlis

Pagatavošana

Cepeškrāsnī izcep ābolus un izberž caur sietu. Kad biezenis atdzisis, tam pievieno biezpienu, citrona sulu, rīvētu citrona miziņu, medu un kanēli un samaisa. 

Pārkaisa sasmalcinātus valriekstus.

Der zināt

  • Medus ir saldāks nekā cukurs, tāpēc tas ēdienam jāpievieno mazāk.
  • Medum nepatīk augsta temperatūra – saskarē ar karstu šķidrumu tas ne vien zaudē aromātu un garšas īpatnības, bet arī sastāvā ietilpstošos dabīgos enzīmus. Tāpēc ieteicams to pievienot mazliet atdzisušam šķidrumam.
Medus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu