Vienkārša un maciņam draudzīga kūkas recepte, ko iesaka konditore Amanda Ozoliņa.
Šo recepti vari pielāgot savām garšām, mainot jogurtu un ogas/augļus, ko liec starp kārtām. Izcili garšos tropisks jogurts ar mango gabaliņiem vai aveņu jogurts ar avenēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

Biskvītam


  • 4 olas
  • 125 g cukura
  • 95 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 5 g cepamā pulvera

Krēmam

  • 12 g želatīna + 60 g auksta ūdens
  • 460 g melleņu jogurta
  • 165 g saldā krējuma
  • 25 g cukura
  • 120 g melleņu


Pagatavošana

1. Ūdens peldē silda olas ar cukuru, intensīvi maisot, līdz 50–60 grādiem. Uzreiz sāk putot olas ar mikseri, līdz palielinās apjoms un kļūst gaišāks, apmēram 3–5 min.


2. Iesijā miltus, kakao pulveri un cepamo pulveri un ar lāpstiņu visu iecilā, līdz masa kļūst viendabīga.


3. Sagatavo 3 metāla 16 cm formītes un sadala mīklu vai uzzīmē uz cepamā papīra 3 apļus 16 cm diametrā un sadala mīklu tajos. Cep 10 min 175 grādos ar konvekcijas režīmu.


4. Biskvītus pilnībā atdzesē, ja nepieciešams, vēlreiz apgriež 16 cm diametra formu.


5. Uzbriedina želatīnu ar aukstu ūdeni vismaz 10–15 min. Uzputo saldo krējumu vieglās putās ar cukuru un samaisa ar jogurtu.


6. Izkausē želatīnu ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (20 sekundes) un pievieno jogurta masai. Visu kārtīgi samaisa.


7. Kārto kūku metāla formā: biskvīts– krēms–ogas–biskvīts–krēms–ogas u. tml. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām vai uz nakti.


8. Dekorē, kā vēlas.


Padomi

  • Lai ātrāk izceptos biskvīti, cep katru biskvīta kārtu atsevišķi, nevis visu mīklu kopā. Tu vari biskvītu cept gan paša izveidotās folija formītēs, metāla riņķos vai vienkārši uz cepamā papīra.
  • Nebaidies no želatīna, galvenais visu nosver! Izvēlies kvalitatīvu želatīnu, nosver to un uzlej pa virsu nosvērtu aukstu ūdeni. Samaisi un ļauj uzbriest 10–15 min. Tad izkausē želatīna masu 10–20 sekundes mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē, un vari siltu liet klāt pie masas..
  • Kūku var uzglabāt līdz 3 dienām ledusskapī vai arī līdz 30 dienām saldētavā. Pēc sasalšanas, kad vēlies to baudīt, pārliec ledusskapī uz 6–8 stundām, un tā būs gatava lietošanai.

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.