Klasiska recepte, kas izdosies vienmēr. Vien jāuzmanās, maisot vārīšanas laikā - tas jādara uzmanīgi, lai plūmes neizjūk.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g brūkleņu
  • 500 g plūmju
  • 500 g cukura
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

Brūklenes 2–3 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu.

Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Brūklenes liek katlā, uzber cukuru un uzvāra. Samazina liesmu un vāra 10 minūtes, lai izdalītos sula. Tad pievieno plūmju pusītes un kanēļa standziņu. 

Maisa ļoti uzmanīgi, lai plūmes neizjuktu. Vāra vēl 15 minūtes.

Karstu ievārījumu sapilda burkās, tās aizvāko un atdzesē apgāztas.

Brūklenes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu