Brūkleņu ievārījums bez cukura ir ar patīkamu skābeni rūgtenu garšu. Piemērots kā piedeva pie gaļas ēdieniem, kartupeļu pankūkām un baltā siera.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 2 kg brūkleņu

  • 1 kg ābolu

  • 1 kg bumbieru

  • ½ kanēļa standziņas

  • 6 krustnagliņas

  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas


Pagatavošana

Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs. 


Brūklenes pārlej ar verdošu ūdeni, iztur 5 minūtes un nolej uz sieta. Brūklenes ber katlā, pievieno kanēļa standziņas, krustnagliņas, rīvēto citrona miziņu un vāra uz mērenas uguns, līdz tās sāk šķīst.


Brūklenēm pievieno bumbierus un turpina vārīt, līdz bumbieri ir mīk-sti. Kā pēdējos pievieno sagrieztos ābolus un turpina vārīt vēl 10 minūtes. 

Karstu ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vākiem. Ievārījumu uzglabā vēsā un sausā vietā.

Brūkleņu ievārījums.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu